De VRCB verbindt zich ertoe al zijn wedstrijden te verzekeren. Een bewijs van verzekering kan ingekeken worden aan de officiële wagen. De verzekering omvat de burgerlijke aansprakelijkheid van de vereniging, inrichters, piloten en publiek. Voor iedere wedstrijd moet elke piloot een deelnemersformulier ondertekenen dat bestemd is voor de verzekeringsmaatschappij.

 

Hierdoor ziet hij af van iedere rechtsvervolging zowel voor zichzelf als voor de rechthebbende, welke hij ingevolge schade tijdens de wedstrijd of oefening, zou kunnen inspannen. Dit zowel ten aanzien van de vereniging en haar leden als tegenover zijn medepiloten. Bestuursleden en helpers zullen door de VRCB verzekerd worden. Het is mogelijk als piloot zich hoger te verzekeren mits bijbetaling. De verzekering geld enkel tijdens de wedstrijd, en op het parcour.

 

Om op het rennerspark verzekerd te zijn tegen persoonlijk letsel dient 1malig een bijkomende premie betaald te worden van 15€. De verantwoordelijkheid voor het afsluiten van deze jaarverzekering ligt bij de piloot zelf. Het VRCB bestuur bied dit aan, maar kan niet verantwoordelijk gehouden worden bij het nalaten van deze verzekering.

 

Ook de helpers en mecaniciens kunnen zo'n verzekering afsluiten.

 

Personen en personenwagens zijn niet verzekerd op het rennerspark. Het betreden ervan is volledig op eigen risico.

 

Aanspraak maken op de verzekering kan enkel wanneer er de nodige formulieren zijn ingevuld op de wedstrijddag zelf.

 

Let opl Vergeet u niet te laten inschrijven bij uw ziekenfonds met het document, na een ongeval. Deze ongevalspapieren worden enkel de zondag, tot 30 min na de wedstrijd, afgegeven. Enkel bij de VRCB afgesloten verzekeringen worden aanvaardl

 

 

 

© Vlaamse Rodeo Cross Bond