© Vlaamse Rodeo Cross Bond

-Het is verplicht gesloten kledij en schoenen te dragen, (overall verplicht bij vaste wedstrijdklasse)

-het aanbrengen van een duidelijk leesbaar nummer op de wagen. INDIEN NIET DUIDELIJK LEESBAAR STAAT men niet in de uitslag!!! Voor alle categorieën is ook een nummerbord verplicht op het dak. Voor de balkenwagens een nummerbord van ca 35cm op 35cm. Geen gat in het dak slijpen. Tevens nummers langs beide zijden van de wagen (witte achtergrond, zwarte letters). Slecht leesbare nummers kunnen niet genoteerd worden!!! Snelspeed klasses afmeting kader van 20 op 20.

-goed bevestigen en afdekken van : radiator, ventilatoren, batterijen en leidingen

-plaatsen van een geluidsdemper

-alle glas en binnenbekleding verwijderen, geen scherpe randen aan de buitenzijde van de wagen, trekhaak volledig verwijderen

-verplicht ketting voor en achter bevestigen aan wagen ter bevordering van wegslepen

-Startopstelling: wanneer u zich aanbiedt aan de ingang van het parcours zal iemand van de officiële controleren of u uw helm en veiligheidsgordel aanhebt en voor de vaste piloten zal hij tevens controleren of u een gesloten overal draagt.

 

Zolang men zich op het parcours en in de wagen bevindt, bent u verplicht uw helm op te houden en gordel te dragen. Indien er hier een inbreuk wordt van vastgesteld Is dit gelijk aan een geldboete van 25€.