REGLEMENT JUNIOR. SCHOLINGSKLASSE V.R.C.B.

 

De algemene reglementering vermeld in het reglementboekje van de V.R.C.B., is ook van toepassing voor de Junior.

 

Daarnaast gelden volgende specifieke regels voor de Junior's:

- Eén van beide ouders van de piloten minder dan 18 jaar moeten een copy van hun identiteitskaart ter beschikking stellen van de V.R.C.B.

- Rijden mag pas als men 14 jaar is, dan rijd men in klasse B. Naar overschakeling van B naar A voor de 1ste datum van de cross moet men 16 jaar zijn en niet het jaar dat men 16 jaar wordt. Inschrijven kan tot max 18 jaar.

- Deze Juniorwedstrijd wordt gereden in een aparte reeks waarbij maximum 12 piloten mogen aan de start komen. Het is strikt verboden contact te maker:, met de wagens.

- De Junior scholingswedstrijd wordt gereden met STANDAARD-wagens, dus welke volledig van bouw en mechaniek, met een toegelaten cilinderinhoud van maximum

 

 

1300cc. De versterking vooraan max diameter 33.3 of vierkant 30-30. De wagen moet voorzien zijn van een reglementaire rolkooi met buis min. 33 mm diameter en min. buisdikte van 3mm. Uiterlijk van de wagen moet orgineel blijven van bumper tot bumper!!! Aan de deur van de piloot moet een netraam bevestigd zijn, welke gemakkelijk te openen is.

 

 

- De Junior-piloot is verplicht tot het dragen van een gesloten overal; waarbij aan enkels en polsen de overal goed aansluit met elastiek. Hij draagt een Europees gekeurde veiligheidshelm en gekeurde nekband. De wagen is voorzien van minimum een driepuntsgordel of vierpuntsgordel.

 

- De radiator mag binnen geplaatst worden, maar moet HEEL goed afgeschermd worden en de verbinding motor - radiator moet gebeuren met metalen buizen uit één stuk! Men is verplicht over de buizen in de wagen een goede bescherming aan te brengen!

-Benzinetank mag binnen met afsluitkraantje en leidingen moeten uit ijzer of koper gemaakt zijn!

-Motorsteun mag versterkt worden.

 

-Geen spiegels

-Stevig schoeisel

-Verplicht nekband

 

-Helm opzetten bij op-en afrijden !I!

 

 

 

 

 

 

© Vlaamse Rodeo Cross Bond